Nyhed

Ny hovedrapport fra Klimarådet på trapperne

INVITATION TIL PRESSEN: Præsentation af Klimarådets hovedrapport "Afgifter der forandrer – forslag til klimavenlige afgiftsomlægninger".

I forbindelse med offentliggørelsen af Klimarådets hovedrapport for 2016 afholdes pressemøde mandag den 13. juni kl. 10.30, hvor Klimarådets formand Peter Birch Sørensen sammen med resten af Klimarådets medlemmer vil præsentere rapportens hovedkonklusioner og anbefalinger. Emnerne i rapporten er blandt andet:

  • Målopfyldelse og EU's 2030-mål
  • Elbiler og afgifter
  • Omstilling af opvarmning

 

Pressemødet finder sted i Eigtveds Pakhus. Adressen er:

Asiatisk Plads 2G, 1448 København K

Efter præsentationen vil der være mulighed for at stille spørgsmål, og der vil ligeledes være mulighed for efterfølgende bilaterale interview-aftaler med Klimarådets formand og rådsmedlemmer.

En klausuleret version af rapporten vil være til rådighed for journalister med pressekort fra fredag den 10. juni kl. 9. Rapporten er klausuleret frem til præsentationen mandag den 13. juni kl. 10.30.

Ønsker man at tilmelde sig pressemøde og/eller modtage en klausuleret version af Afgifter der forandrer – forslag til klimavenlige afgiftsomlægninger sendes en mail med navn, medie og kontaktinformation til mail@klimaraadet.dk.

For aftaler om interviews kontakt Rasmus Sangild (presse- og kommunikationsansvarlig) på rasmus.sangild@klimaraadet.dk eller 41 33 94 95.

Klimarådet består af:

Peter Birch Sørensen (formand), professor i økonomi ved Københavns Universitet

Jørgen Elmeskov, rigsstatistiker i Danmarks Statistik

Pia Frederiksen, sektionsleder og seniorforsker ved Institut for Miljøvidenskab ved Aarhus Universitet

Jette Bredahl Jacobsen, professor i miljø- og ressourceøkonomi og viceinstitutleder for forskning ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi ved Københavns Universitet

Niels Buus Kristensen, transportforsker (tidligere institutdirektør for DTU Transport)

Poul Erik Morthorst, professor i energiøkonomi og afdelingsleder ved DTU Management Engineering

Katherine Richardson, professor i biologisk oceanografi og leder af Sustainability Science Centre ved Københavns Universitet.