Jacob Krog Søbygaard er ny chef i Klimarådets sekretariat

Nyhed
22. marts 2019

Den 47-årige Jacob Krog Søbygaard kommer fra en stilling som kontorchef i Energistyrelsen og tiltræder stillingen som Klimarådets sekretariatschef 15. april 2019.

Samfundsøkonomiske analyser og analyser på klima- og energiområdet har fyldt en del i den 47-årige Jacob Krog Søbygaards karriere – som ny chef i Klimarådets sekretariat får han brug for den erfaring.

Vi glæder os meget til at byde Jacob Krog Søbygaard velkommen som Klimarådets nye sekretariatschef. Den grønne omstilling er en stor opgave, som kommer til at have indvirkning på rigtig mange af de ting, vi alle sammen gør til hverdag, og derfor er det vigtigt, at den grønne indsats bygger på grundige analyser.  Jacob har bred erfaring med udarbejdelse af samfundsanalyser på klima- og energiområdet, og så er han en fagligt stærk og engageret leder, der kan understøtte sekretariatets gode arbejde,” siger Klimarådets formand Peter Møllgaard.

Jacob Krog Søbygaard har en baggrund som økonom fra Aarhus Universitet, og kommer fra en stilling som kontorchef for Center for Systemanalyse i Energistyrelsen.

Jeg glæder mig enormt meget til at bistå Klimarådet med udarbejdelsen af analyser på klimaområdet. Udover mit arbejde i Energistyrelsen som analysechef på energiområdet har jeg erfaring med analyser til brug for FN’s klimaforhandlinger og dansk energi- og klimasamarbejde med en række udviklingslande. Derudover har jeg tidligere arbejdet for Klimakommissionen og Det Økonomiske Råd, og de erfaringer vil jeg også gøre brug af i min kommende rolle som sekretariatschef. Jeg ser det som en stor ære at få lov til at stå i spidsen for et dygtigt og kompetent sekretariat, der har leveret rigtig mange kvalificerede analyser på klimaområdet”, siger Jacob Krog Søbygaard.

Jacob Krog Søbygaard har udover Energistyrelsen tidligere arbejdet i blandt andet COWI, Finansministeriet og Det Økonomiske Råd. Han tiltræder stillingen som sekretariatschef 15. april 2019.