Klimarådet medunderskriver brev om værdien ved et europæisk klimaråd

Nyhed
10. marts 2021

EU-forhandlinger omhandler muligheden for oprettelse af et kommende klimaråd på EU-niveau. Sammen med en række andre nationale klimaråd i Europa tilbyder Klimarådet at dele sine erfaringer på dette område.

EU-Kommissionen har foreslået at lave en klimalov for hele EU. Forhandlingerne mellem EU-institutionerne om denne klimalov er i fuld gang, og derfor har Klimarådet underskrevet et brev til EU-institutionerne sammen med en række andre andre offentlige klima-, miljø- og bæredygtig udviklingsråd.

En del af EU-drøftelserne omhandler muligheden for at etablere et europæisk klimaråd. Underskriverne af brevet har førstehåndserfaring med netop denne rolle blot på nationalt eller regionalt niveau, og derfor fremhæver brevet en række fordele ved at have råd.

En række af disse fordele vil også være tilstede ved oprettelsen af et europæisk klimaråd, og derfor tilbyder Klimarådet og de 13 andre medunderskrivere at dele erfaringer i den henseende. Hovedparten af medunderskriverne er organiseret under en sammenslutning kaldet The European Environment and Sustainable Development Advisory Councils Network (EEAC Network).

Læs mere om brevet til EU-institutionerne på EEAC’s hjemmeside.