Klimarådet præsenterer analyse med input til kommende energiforlig

Nyhed
5. december 2017

Journalister inviteres til en gennemgang af Klimarådets kommende analyse, der indeholder en række centrale pointer i forhold til det kommende energiforlig. Præsentationen finder sted tirsdag d. 12. december kl. 10-11

Klimarådets analyse Fremtidens vedvarende energi – 5 centrale pointer om mål, udbygning og støtte i en kommende energiaftale fokuserer på betydningen af den kommende energiaftale for dansk klimapolitik og forholder sig til fem centrale spørgsmål:

  1. Hvilke klima- og energimål på mellemlangt sigt er fornuftige?
  2. Hvilken andel vedvarende energi i 2030 skal Danmark sigte efter?
  3. Hvor stor udbygning med vedvarende energi kræver målet i 2030?
  4. I hvilket omfang skal Danmark benytte teknologineutrale udbud?
  5. Skal støtten til vedvarende energi afhænge af elprisen?

 

Præsentation på Den Sorte Diamant
I forbindelse med offentliggørelsen af analysen samme dag vil Klimarådets formand, Peter Birch Sørensen, sammen med udvalgte rådsmedlemmer gennemgå analysens forudsætninger og hovedkonklusioner samt deres betydning for den kommende energiaftale. Journalister med pressekort er meget velkomne til at deltage i præsentationen, der finder sted:

Tirsdag d. 12. december 2017 kl. 10-11 i ’Den Sorte Diamant’, Det Kgl. Bibliotek, mødelokale Blixen. (Adressen er: Søren Kierkegaards Plads 1, 1221 København K.)

Tilmelding til præsentation af Klimarådets analyse med input til det kommende energiforlig sker med navn og medie på mail@klimaraadet.dk – frist for tilmelding er mandag d. 11. december 2017.