Niels Buus Kristensen er ny næstformand i Klimarådet

Nyhed
7. juli 2021

Niels Buus Kristensen tiltræder som ny næstformand i Klimarådet. Han afløser Jørgen Elmeskov, der har valgt at træde tilbage fra posten, som følge af travlhed. Jørgen Elmeskov fortsætter som menigt medlem af Klimarådet.

Forskningsleder ved Transportøkonomisk Institutt i Oslo Niels Buus Kristensen har været medlem af Klimarådet siden oprettelsen i 2015. Han er valgt som næstformand af et enigt Klimaråd og slutter sig til et formandskab, der også består af formand Peter Møllgaard og næstformand Jette Bredahl Jacobsen.

Jeg vil som hidtil gøre mit bedste for, at Klimarådet fortsat leverer fagligt solide og uafhængige analyser og dermed fastholder rollen som en helt central rådgiver, der hjælper regeringen med at nå vores klimamål. Som næstformand vil jeg i større grad repræsentere rådets arbejde i offentligheden, og det er en udfordring, jeg glæder mig rigtig meget til,” siger Niels Buus Kristensen.

Tidligere rigsstatistiker Jørgen Elmeskov har trukket sig fra posten, efter han er blevet medlem af en arbejdsgruppe vedrørende kompensation for indgreb som følge af epidemiloven, og da han samtidig deltager i en række belysninger af statistiske systemer i EU.

Jeg har desværre ikke længere den tid, som næstformandsposten i Klimarådet kræver. Det har været en fornøjelse at bestride hvervet som næstformand, men nu er tiden inde til at give stafetten videre,” siger Jørgen Elmeskov, der fortsat vil være menigt medlem af Klimarådet.

Jeg vil gerne takke Jørgen for et års fremragende indsats som næstformand og byde Niels velkommen. Niels har lang erfaring som medlem af Klimarådet og er enstemmigt valgt. Han er altid engageret og kaster sig med stor iver, nysgerrighed og viden ind i rådets diskussioner, så han er som skabt til posten,” siger Peter Møllgaard.