Rådsmedlem

Marie Trydeman Knudsen

Professor i bæredygtighed af landbrugs- og fødevaresystemer ved Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet. Forsker blandt andet i fødevarers klimaaftryk og miljøpåvirkning, metoder til inkludering af biodiversitet og kulstofoptag i jord i livscyklusvurderinger samt grøn omstilling og reduktion af klima- og miljøpåvirkning i landbrugs- og fødevaresystemer.

Ekspertise-, arbejds- og forskningsområder

Klimaaftryk, bæredygtighed og livscyklusvurdering
Bioraffinering
Skovlandbrug og integration af landbrugssystemer
Klimaaftryk og kostsammensætning i storkøkkener
Udvikling af mere bæredygtige husdyrproduktionssystemer
Lavbundsjorde og paludikultur
Grøn omstilling og det cirkulære jordbrug

Andre aktiviteter og tilknytning til øvrige organisationer

Sektionsleder ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet
Medlem af Advisory Board for Plantebaseret Videnscenter